Szybki
przepis na rozgrzewające kakao. Przyda się bardzo, kiedy będziecie
wracać z jesienno-zimowych spacerów. Do tego kubek ubrany w ocieplacz,
który wczoraj wieczorem wydziergałam.
Składniki:
- 250 ml mleka
- 2 łyżeczki ciemnego kakao
- 1 łyżeczka cynamonu
- 2 łyżki ubitej kremówki
- cynamon do posypania
- ew. cukier trzcinowy
Wykonanie:
Mleko
wlewamy do garnuszka. Przesiewamy kakao i cynamon. Ewentualnie
dodajemy cukier. Podgrzewamy cały czas mieszając, aby nie powstały
grudki. Zagotowane kakao zdejmujemy z ognia. Przelewamy do kubka i
nakładamy na wierzch ubitą śmietaną. Posypujemy cynamonem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.