Kiedyś
nie przepadałam za kompotem z suszu. Potem odkryłam, że przeszkadzały
mi w nim wędzone owoce. Wersja z suszonymi jest bezbłędna, a jeśli
dodamy do tego przyprawę do piernika to już zupełna rewelacja.
Składniki:
- 50 g suszonych śliwek
- 100 g suszonych jabłek
- 50 g suszonych gruszek
- cukier trzcinowy
- 2 kawałki kory cynamonu
- 2 - 3 litry wody
- 1 łyżeczka przyprawy do piernika
Wykonanie:
Owoce
i cynamon zalać wodą. Doprowadzić do wrzenia. Dodać przyprawę do
piernika. Gotować około 30 minut. Dosłodzić cukrem. Odstawić na kilka
godzin. Podawać schłodzony lub na ciepło - w zależności od upodobań.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.