Pierwszy
raz robiłam cake popsy. Troszkę zabawy z nimi jest, ale to znakomity
prezent dla dzieci, oraz dla tych, co są dziećmi w środku. Do zrobienia
ciasteczek użyłam resztek zamrożonego biszkoptu (oczywiście najpierw
został odmrożony).
Składniki:
- 100 g biszkoptu (użyłam tego)
- 30 g serka kremowego (cream cheese)
- 2 łyżeczki miękkiego masła
- 1 łyżeczka przyprawy do piernika
- lukier
Wykonanie:
Biszkopt
rozkruszyć. Dodać serek i masło i dobrze wymieszać rękami. Kiedy masa
będzie jednolita utoczyć kulki wielkości orzecha włoskiego. Włożyć do
lodówki do schłodzenia (moje stały całą noc). W schłodzone wbić
patyczki do szaszłyków, lub specjalne patyczki. Tak przygotowane popsy
maczać w lukrze. Odstawić nad miseczką z lukrem, aby nadmiar spłynął.
Następnie poczekać aż lukier zastygnie.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.