Składniki:
- 1/2 główki małej białej kapusty
- 2 jajka
- 2 marchewki
- 1 cebula (tym razem czerwona, ale może być też cukrowa)
- 1 łyżeczka octu
- 1/2 jabłka
- 1 łyżka majonezu
- 2 - 3 łyżeczki musztardy
- jogurt naturalny / śmietana
- sól, pieprz
Wykonanie:
Kapustę szatkujemy. Obgotowujemy w wodzie z octem przez kilka minut (możemy ten etap pominąć). Odcedzamy i dokładnie odsączamy. Jajka gotujemy na twardo. Ugotowane obieramy i kroimy w kostkę. Marchewki i jabłka obieramy i ścieramy na drobnej tarce. Cebulę siekamy. Wszystkie składniki mieszamy. Przygotowujemy sos z majonezu, musztardy i śmietany lub jogurtu. Polewamy surówkę sosem. Odstawiamy do lodówki aby chwilę się przegryzła.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.