Składniki:
- 500 g mąki pszennej
- 85 g masła
- 55 g kremu cytrynowego
- 100 g drobnego cukru
- 3 jajka
- 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- szczypta soli
- skórka z 1 cytryny
- 100 g migdałów (u mnie też orzechy brazylijskie)
Wykonanie:
Piekarnik
rozgrzać do 165 stopni. Wymieszać wszystkie składniki poza orzechami
przy pomocy miksera lub ręcznie. Dodać orzechy. Podzielić ciasto na 2
części. Z każdej uformować podłużny bochenek. Wyłożyć na blaszce do
pieczenia wyłożonej papierem. Piec przez około 30 minut, aż do suchego
patyczka. Wyjąć ciasto i ostudzić. Najpierw na blaszce, a potem na
kratce. Ostudzone ciasto pokroić na 2 cm plastry. Wyłożyć je na
blaszce. Ponownie wstawić do piekarnika rozgrzanego do 150 stopni.
Piec przez około 30 minut, przekładając biscotti na drugą stronę w
połowie pieczenia.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.