Składniki (na 12 sztuk):
- 250 g mąki
- 100 g cukru trzcinowego
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 2 łyżeczki przyprawy do piernika
- 2 jajka
- 90 g oleju
- 200 ml mleka
- 100 g marcepanu
- 80 g suszonej żurawiny
Wykonanie:
Piekarnik rozgrzać do 190 stopni. Formę wyłożyć papilotkami. Mąkę, cukier, proszek i przyprawę wymieszać w misce. W drugiej wymieszać olej, mleko i jajka. Wlać do suchych składników i wymieszać tylko do połączenia. Dodać żurawinę i rozdrobniony marcepan (robiłam to palcami). Wymieszać. Ciasto przełożyć do przygotowanych foremek. Wstawić do piekarnika na około 20 - 25 minut (do suchego patyczka)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.