Składniki (na 4 porcje):
- 350 g truskawek, pokrojonych
 - 2 nektarynki lub brzoskwinie, pokrojone
 - 100 g jagód lub ciemnych winogron
 - 1 duży banan (dałam zamrożony)
 - 120 ml soku z pomarańczy
 - 200 g odtłuszczonego jogurtu greckiego
 - 2 łyżki wiórków kokosowych, uprażonych *
 
Wykonanie:
Wymieszać truskawki, jagody i brzoskwinie i rozłożyć do pucharków. Banana pokroić na kawałki, wrzucić do blendera razem z sokiem pomarańczowym i jogurtem. Miksować, aż wszystko będzie gładkie. Nalać smoothie na owoce i posypać uprażonym kokosem.
* na dobrze rozgrzaną patelnię (suchą) wrzucić wiórki kokosowe i podsmażać mieszając przez chwilę, aż lekko zbrązowieją.


Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.