Składniki (na 4 porcje):
- 350 g truskawek, pokrojonych
- 2 nektarynki lub brzoskwinie, pokrojone
- 100 g jagód lub ciemnych winogron
- 1 duży banan (dałam zamrożony)
- 120 ml soku z pomarańczy
- 200 g odtłuszczonego jogurtu greckiego
- 2 łyżki wiórków kokosowych, uprażonych *
Wykonanie:
Wymieszać truskawki, jagody i brzoskwinie i rozłożyć do pucharków. Banana pokroić na kawałki, wrzucić do blendera razem z sokiem pomarańczowym i jogurtem. Miksować, aż wszystko będzie gładkie. Nalać smoothie na owoce i posypać uprażonym kokosem.
* na dobrze rozgrzaną patelnię (suchą) wrzucić wiórki kokosowe i podsmażać mieszając przez chwilę, aż lekko zbrązowieją.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.