Składniki:
- 250 g mąki pszennej
 - 120 g cukru
 - 2 łyżeczki proszku do pieczenia
 - ½ łyżeczki sody
 - 100 g truskawek
 - 50 g gorzkiej czekolady
 - 90 ml oleju
 - 250 ml mleka
 - 1 jajko
 
Wykonanie:
Mąkę, cukier, proszek i sodę mieszamy w jednej misce. W drugiej łączymy mleko, olej i jajko. Czekoladę siekamy, truskawki kroimy na mniejsze kawałki. Łączymy zawartość obu misek tylko do połączenia składników. Dodajemy truskawki i czekoladę. Delikatnie mieszamy. Ciasto przekładamy do foremek muffinkowych wyłożonych papilotkami. Pieczemy w 190 stopniach przez około 20 minut, aż do suchego patyczka.

Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.