Składniki:
- 750 g półtłustego twarogu
 - 100 g cukru trzcinowego
 - 2 łyżki żelatyny
 - 500 g truskawek
 
Na wierzch:
- ok. 200 ml śmietany kremówki
 - 1 łyżka cukru
 - kilka truskawek do przybrania
 
Wykonanie:
Twaróg
 zmielić.  Truskawki zmiksować. Żelatynę rozpuścić w odrobinie wrzącej 
wody.  Lekko przestudzić. Do przestudzonej żelatyny dodać odrobinę 
zmiksowanych truskawek i wymieszać.  Tak zahartowaną żelatynę dodać do 
reszty truskawek, wymieszać i dodać do masy serowej.  Dokładnie 
wymieszać (ja zmiksowałam blenderem).  Formę o średnicy 20 cm 
(skorzystałam z salaterki) wyłożyć folią.  Włożyć serową masę i włożyć 
do lodówki do stężenia ( u mnie stało przez noc).  Zastygnięty sernik 
wyjąc na talerz.  Kremówkę ubić z cukrem.  Wyłożyć na sernik.  
Udekorować umytymi truskawkami.

Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.