Składniki:
- 3/4 szklanki (250 ml) brązowego cukru
 - 90 ml oleju
 - 1 jajko
 - 1/2 łyżeczki ekstraktu waniliowego
 - 1 łyżka rumu
 - 1 1/4 szklanki (250 ml) maki pszennej razowej
 - 1 łyżeczka sody
 - 1/2 łyżeczki soli
 - 60 ml jogurtu naturalnego
 - 125 ml pokrojonych truskawek
 
Wykonanie:
Cukier, mąkę, sodę i sól wymieszać w jednej misce. W drugiej połączyć olej, jajko, rum, wanilię i jogurt. Dodać do suchych składników i wymieszać tylko do połączenia składników. Dodać pokrojone truskawki i delikatnie wymieszać. Przełożyć do formy wyłożonej papierem do pieczenia (u mnie 24 cm) i piec w 180 stopniach około 50 - 60 minut, aż do suchego patyczka.

Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.