Składniki:
- 250 g mąki pszennej
 - 120 g cukru
 - 2 łyżeczki proszku do pieczenia
 - ½ łyżeczki sody
 - 12-14 truskawek
 - 90 ml oleju
 - 250 ml mleka
 - 1 jajko
 
Wykonanie:
Mąkę,
 cukier, proszek i sodę mieszamy w jednej misce.  W drugiej łączymy 
mleko, olej i jajko.  Łączymy zawartość obu misek tylko do połączenia 
składników.  Ciasto przekładamy do foremek muffinkowych wyłożonych 
papilotkami.  Do każdego otworu wkładamy po jednej truskawce.  Pieczemy w
 190 stopniach przez około 20 minut, aż do suchego patyczka (sprawdzamy 
ciasto, a nie truskawkę).
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.