24.11.2014

Koktajl z granatem

Niezwykle aksamitny, a to dzięki dodatkowi ananasa.  Do tego gdzieniegdzie strzelające pestki granatu.  Ideał.  Można przygotować w wersji ochładzającej, z mrożonego ananasa, lub wersji zwyczajnej, ze świeżego. 



Składniki:
  • 2 plastry świeżego ananasa (lub zamrożonego)
  • 2 - 3 łyżki ziaren granatu
  • 3/4 szklanki mleka


Wykonanie:
Ananasa pokroić na mniejsze kawałki (jeżeli jest zamrożony, odstawić, żeby trochę odtajał).  Wrzucić wszystkie składniki do kielicha blendera i dokładnie zmiksować.   Podawać natychmiast.  Można dodatkowo posypać ziarnami.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...