4.02.2014

Chrupki czekoladowe

Dzisiaj wpis mojej córki.  W ostatni weekend przyniosła do kuchni książkę "Cukiernia pod Pierożkiem z Wiśniami" oraz tabliczkę czekolady i oznajmiła: Chcę zrobić te chrupki.  Wyciągnęłyśmy potrzebne przyrządy i zabrała się do pracy.  Sama od początku do końca. 



Składniki:
  • 1 tabliczka czekolady (u nas mleczna)
  • 5 - 7 łyżek płatków kukurydzianych

Wykonanie:
Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej lub kuchence mikrofalowej.  Dodajemy po 1 łyżce płatków kukurydzianych i mieszamy.  Dodajemy tyle płatków, aby powstała w miarę gęsta masa.  Gotową masę przekładamy do foremek i odstawiamy do schłodzenia.  Nasze stały w lodówce.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...