Składniki:
- 400 g chudej mielonej wołowiny
- 1 czubata łyżeczka garam masala
- oliwa
- 4 dymki
- 1 łyżeczka wędzonej papryki w proszku
- 700 g passaty
- 1 pęczek świeżej kolendry ( u mnie mrożona natka pietruszki)
- 1 puszka (400 g) czerwonej fasoli ( u mnie biała)
- szczypta kuminu
- jogurt naturalny
- 3 pieczone papryki w oliwie (ja nie dawałam)
Wykonanie:
Mięso wymieszać z solą, pieprzem i garam masala. Uformować kulki. Na patelnię wylać odrobinę oliwy i delikatnie podsmażyć klopsiki. Zmiksować blenderem pieczone papryki (ja nie dawałam), 2 dymki, wędzoną paprykę, połowę kolendry, szczyptę soli i pieprzu. Zalać sosem podsmażone klopsiki. Kiedy klopsiki są już prawie gotowe dodać fasolę puszki oraz kumin. Chwilę razem gotować. Podawać z bulgurem, lub ryżem (u mnie naturalny), polane łyżką jogurtu, posypane posiekaną dymką i kolendrą.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.