28.03.2014

Deser czekoladowo - malinowy z kaszy jaglanej (bez cukru)

Kiedy Gosia pokazała ten deser postanowiłam, że go wykorzystam.  Poszłam o krok dalej i wykonałam wersję czekoladową.  Okazało się, że tak prosty deser może być niezwykle smaczny, a do tego bardzo zdrowy.  Zjadłam go na drugie śniadanie.  Kluczem do sukcesu jest bardzo dojrzały banan.



Składniki:
  • pół szklanki ugotowanej kaszy jaglanej
  • 1 dojrzały banan
  • 1 łyżeczka kakao bez cukru
  • pół szklanki mrożonych malin


Wykonanie:
Kaszę zmiksować z bananem.  Podzielić na dwie części i do jednej dodać kakao.  Zmiksować część z kakao. Maliny zmiksować oddzielnie.  Ułożyć poszczególne warstwy w szklance.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...