Składniki:
- 1/2 cebuli
- 2 ząbki czosnku
- 1 pierś z kurczaka
- 250 g fasolki szparagowej
- 150 g zielonego groszku
- 1 łyżka sosu rybnego
- 1 - 2 łyżeczki pasty curry (najlepiej zielonej, ale ja miałam czerwoną)
- 1 puszka mleczka kokosowego
- 1 łyżka oleju
- ew. woda
Wykonanie:
Olej
rozgrzać w garnku. Dodać posiekaną cebulę i podsmażać, aż będzie
miękka. Dodać posiekany czosnek i dodać do cebuli. Dodać pastę curry,
zamieszać. Pierś z kurczaka pokroić w kostkę. Wrzucić do garnka i
podsmażyć. Dolać mleczko kokosowe i w razie potrzeby odrobinę wody
(tak, aby mięso było przykryte). Po chwili dodać mrożone warzywa.
Gotować razem, aż mięso i warzywa będą ugotowane. Podawać z ryżem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.