Składniki:
- 1 łyżka oliwy
- 1 cebula
- 2 ząbki czosnku
- 250 g pokrojonej w kostkę wieprzowiny lub jagnięciny
- 400 g pomidorów z puszki
- 2 marchewki, pokrojone w kostkę
- 150 m wina
- 150 ml bulionu
- po 1/2 łyżeczki rozmarynku, tymianku i natki pietruszki
- 400 g fasoli w puszce
- sól, pieprz
- natka do dekoracji
Wykonanie:
Na
patelni rozgrzać olej. Podsmażyć cebulę i czosnek przez kilka minut.
Dodać mięso i smażyć przez około 5 minut. Dodać pomidory, marchewkę,
wino, bulion i zioła. Gotować na średnim ogniu przez 25 - 35 minut, aż
mięso będzie miękkie. Doprawić do smaku. Gotowe danie posypać natką.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.