30.03.2014

Owsianka dyniowa

Rozkroiłam kolejną dynię, więc teraz pojawi się kilka przepisów dyniowych.  Na początek propozycja śniadaniowa.  Ponieważ ostatnio owsianka to moje ulubione śniadanie, musiałam przygotować wersję dyniową.



Składniki:
  • pół szklanki mleka
  • pół szklanki puree dyniowego
  • pół szklanki płatków owsianych
  • 1 łyżeczka siemienia lnianego
  • 1 łyżeczka cynamonu


Wykonanie:
Wszystkie składniki przekładamy do garnuszka.  Zagotowujemy i gotujemy przez kilka minut dość często mieszając.  Kiedy płatki owsiane są już wystarczająco miękkie zdejmujemy owsiankę z ognia i odstawiamy na 2 - 3 minuty.  Podajemy na ciepło.  Jeżeli ktoś lubi, można ją dosłodzić, ale ja tego nie robię.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...