27.03.2014

Naleśniki ze szpinakiem

Nie miałam najmniejszej ochoty na naleśniki na słodko, w przeciwieństwie do dzieci.  Zrobiłam więc wersję wytrawną tylko dla siebie. Okazało się, że ten farsz doskonale smakuje nie tylko zawinięty w naleśniku, ale też na kromce chleba.  Co do naleśników, to polecam ten przepis.



Składniki:
  • 200 g twarogu
  • 150 g świeżego szpinaku
  • 2 ząbki czosnku
  • sól, pieprz
  • masło


Wykonanie:
Szpinak myjemy.  Odrobinę masła roztapiamy na patelni.  Dodajemy szpinak i przeciśnięty czosnek.  Podsmażamy prze 2 - 3 minuty.  Podsmażony szpinak miksujemy z twarogiem.  Doprawiamy do smaku. 
Gotową pastę smarujemy na naleśnikach i naleśniki zwijamy.  Podajemy.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...