18.06.2014

Lemoniada truskawkowa

Napój w sam raz na ciepłe dni.  Doskonale chłodzi i cudownie smakuje.  Polecam na długi weekend.  Zróbcie koniecznie, zanim krótki sezon truskawkowy dobiegnie końca. Lemoniadę zrobiłam na kolejne wspólne spotkanie z Edytką i Malwiną



Składniki:
  • 500 g truskawek
  • ok. 3 łyżek cukru (w zależności od truskawek i upodobań)
  • sok z 2 cytryn (lub 3 limonek)
  • ok. 500 ml wody mineralnej
  • kostki lodu, mięta do dekoracji

Wykonanie:
Truskawki miksujemy z cukrem.  Dodajemy sok z cytryny i mieszamy z wodą.  Ewentualnie dosładzamy do smaku.  Lemoniadę truskawkową schładzamy.  Podajemy z kostkami lodu i miętą.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...