Składniki:
- 1 nieduża cukinia
- 2 pomidory
- 1 cebula
- 200 g mielonego mięsa (u mnie szynka wieprzowa)
- sól, pieprz
- tymianek, bazylia, oregano
- olej
- garść tartego żółtego sera
Wykonanie:
Cebulę siekamy i podsmażamy na odrobinie oleju. Dodajemy mięso i smażymy razem. Pomidory możemy obrać ze skórki (ja tego nie robię). Kroimy je w kostkę i dodajemy do podsmażonego mięsa. Smażymy razem przez minutę, dwie. Całość doprawiamy do smaku solą, pieprzem i ziołami. Cukinię myjemy i kroimy wzdłuż na pół. Łyżką wyjmujemy nasiona tak, aby w cukinii powstało wgłębienie. Piekarnik rozgrzewamy do 200 stopni. Cukinię faszerujemy mięsem z pomidorami. Posypujemy startym serem i zapiekamy około 20 minut. Podajemy na ciepło.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.