31.08.2014

Smoothie z jarmużem i wodą kokosową

Pierwszy samodzielnie wyhodowany jarmuż.  Buzia się sama uśmiecha, a głowa pełna pomysłów.  Wyrósł pięknie.  Głównie zielony, ale ten fioletowy też, chociaż mniej okazały.  A w sklepie zobaczyłam wodę kokosową.  Pierwszy raz, naprawdę.  Kupiłam, bo chciałam spróbować.  Sama pyszna, a z koktajlem rewelacja.



Składniki:
  • 200 ml wody kokosowej
  • 1 banan
  • 2 - 3 liście jarmużu


Wykonanie:
Jarmuż myjemy i odrywamy same liście.  Banana obieramy i wkładamy do misy blendera.  Dodajemy jarmuż, zalewamy wodą i miksujemy.  Podajemy natychmiast.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...