Pomysł na taką pizzę widziałam w jednym
z wakacyjnych numerów "Palce lizać". Od razu wiedziałam, że ją
przygotuję. Nie skorzystałam z przepisu na ciasto, który tam podawali, a
użyłam naszego ulubionego przepisu, do jednej z pizz dodałam też
pomidora. Polecam, bo pizza ma naprawdę ciekawy smak. Musicie
pamiętać tylko o jednym - pesto musi być z tych bardziej gęstych, z małą
ilością oliwy.
Składniki:
- ciasto (np z tego przepisu)
- 1 mała cukinia
- 1 kulka mozzarelli
- pesto
- pomidor (opcjonalnie)
- rukola (do podania)
Wykonanie:
Na
rozwałkowane ciasto rozsmarowujemy pesto. Na to układamy pokrojoną w
plastry cukinię i mozzarellę. Można też dodać pomidory. Pieczemy w 240
stopniach przez około 8 - 10 minut. Gotową posypujemy rukolą i
podajemy.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.