12.08.2014

Grillowane polędwiczki wieprzowe

Oto polędwiczki, które stały się hitem pewnego spotkania przy grillu z przyjaciółmi.  Użyłam polędwiczek ze znakiem PQS i to był strzał w dziesiątkę.  Polędwiczki były bardzo kruche i wilgotne zarazem.  Smakowały nie tylko dorosłym, ale też dzieciom.  Nie potrzebowały dużej ilości przypraw, bo smak mięsa bronił się sam.  



Składniki:
  • 2 polędwiczki wieprzowe PQS
  • 3 łyżki oleju
  • 2 ząbki czosnku (rozgniecione)
  • 2 łyżeczki igieł rozmarynu
  • sól, pieprz
Wykonanie:
Umyte i osuszone polędwiczki pokroić na 2 cm plastry.   Z oleju, czosnku, rozmarynu, soli i pieprzu przygotować marynatę.  Plastry polędwiczek dokładnie obtoczyć w marynacie.  Przykryć i schować do lodówki na kilka godzin.  Grillować z dwóch stron, aż mięso będzie delikatnie przyrumienione.


Kampania jest finansowana ze środków Funduszu Promocji Mięsa Wieprzowego


 
 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...