Składniki:
- chleb razowy (najlepiej domowy)
 - zielone szparagi
 - jajko
 - ocet winny
 - sól
 
Wykonanie:
Kromki 
chleba opiekamy w opiekaczu.  Zagotowujemy wodę w garnku. Szparagi 
myjemy, odłamujemy zdrewniałe końcówki i wrzucamy do osolonego wrzątku 
na 2 - 3 minuty.  Wyjmujemy i oblewamy zimną wodą.  W małym garnuszku 
zagotowujemy wodę z łyżką octu.  Jajka wbijamy na talerzyk i ostrożnie 
zsuwamy na wrzącą wodę.  Gotujemy przez 3 minuty.  Szparagi kroimy na 
kilka kawałków i kładziemy na ciepłe tosty.  Na szparagi kładziemy 
ugotowane jajko w koszulce.  Kroimy jajko i jemy na ciepło.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.