Składniki (na 1 - 2 porcje):
- 150 g mascarpone
 - 50 g Baileys'a
 
- 100 g rabarbaru
 - 3 łyżki cukru trzcinowego
 - odrobina wody
 
- 50 - 80 g biszkoptu (lub biszkopcików)
 - 150 ml kawy
 - 50 ml Baileys'a
 
Wykonanie:
Świeżo zaparzoną kawę mieszamy z Baileys'em. 
 Moczymy w tym biszkopty.  Rabarbar myjemy i kroimy na kawałki.  
Wrzucamy do garnka dodajemy cukier i odrobinę wody.  Gotujemy, aż 
rabarbar się delikatnie rozpadnie.  Ostawiamy do ostygnięcia.  
Mascarpone miksujemy z Baileys'em. 
 W naczyniu na dno kładziemy namoczone biszkopty.  Na to masę mascarpone
 i rabarbar.  Powtarzamy aż do wyczerpania składników.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.