Składniki:
- biszkopt (użyłam tego)
 - 500 g mascarpone
 - 400 g śmietany 30%
 - 4 łyżki cukru drobnego
 - 100 g czekolady gorzkiej
 - ok 300 g masy owocowej (takiej jak ta)
 - płatki czekoladowe
 - odrobina czerwonego barwinka
 
Wykonanie:
Biszkopt
 kroimy na 3 blaty.  Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej lub w 
kuchence mikrofalowej i studzimy.  Śmietanę ubijamy na sztywno z 
cukrem.  Mascarpone lekko ubijamy oddzielnie.  Łączymy razem z 
kremówką.  Odkładamy około 1/3 masy i łączymy z czekoladą.  Biszkopt 
nasączamy (ja robiłam to herbatą owocową).  Na pierwszy blat kładziemy 
masę czekoladową.  Kładziemy drugi blat.  Na to masę owocową.  Na 
wierzch kładziemy ostatni blat.  Odkładamy odrobinę masy, którą mieszamy
 z barwnikiem.  Całość dekorujemy pozostałą masą ze śmietany i 
mascarpone. Boki tortu obsypujemy płatkami czekoladowymi.  Czerwoną masę
 przekładamy do rękawa cukierniczego i dekorujemy wierzch.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.