12.05.2014

Jajecznica ze szparagami

Jeżeli chodzi o szparagi, to w prostocie siła.  Pokazywałam już grzanki z jajkiem w koszulce, a dzisiaj pora na jajecznicę.  Bez zbędnych dodatków, no może poza kromką domowego chleba. 



Składniki:
  • 2 jajka
  • 2 - 4 zielone szparagi
  • sól, pieprz
  • kawałek masła


Wykonanie:
Szparagi myjemy i odłamujemy zdrewniałe końcówki.  Kroimy na 2 cm kawałki.  Na patelni rozgrzewamy masło.  Wrzucamy pokrojone szparagi, bez główek i podsmażamy przez około 2 minuty.  Dodajemy główki i roztrzepane jajka.   Doprawiamy do smaku i smażymy przez chwilę cały czas mieszając.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...