Składniki:
- 175 g masła
 - 200 g cukru trzcinowego (można dać mniej)
 - 175 gorzkiej czekolady
 - 3 jajka
 - 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii
 - 2 - 3 gruszki
 - 100 g mąki
 - 25 g kakao
 - 1 łyżeczka proszku do pieczenia
 
Wykonanie:
Piekarnik rozgrzać do 180 stopni. Formę do brownie (23 x 23) wyłożyć papierem do pieczenia.
Piekarnik rozgrzać do 180 stopni. Formę do brownie (23 x 23) wyłożyć papierem do pieczenia.
Masło, cukier i czekoladę umieścić w misce i podgrzewać w mikrofalówce przez 2 minuty (zamieszać w połowie czasu).  Można też podgrzać w kąpieli wodnej.  Mąkę, kakao i proszek wymieszać. Wanilię dodać do lekko ubitych jajek.  Dolać rozpuszczoną czekoladę z masłem i mąkę z kakao.  Całość wymieszać do połączenia składników.  Przelać do przygotowanej formy.  Obraną gruszkę pokroić w ósemki.  Rozłożyć je równo na cieście.  Piec przez około 40 minut, aż środek będzie upieczony.  Ostudzić i pokroić na kawałki.



Jak dla mnie świetny wpis. Pozdrawiam serdecznie.
OdpowiedzUsuń