Składniki:
- 500 g sera kremowego
 - 200 g cukru
 - 2 łyżki mąki kukurydzianej
 - 3 jajka
 - 1/2 łyżeczki wanilii
 - 1,5 łyżeczki przyprawy do dyni
 - 250 g pure dyniowego
 
Wykonanie:
Piekarnik nagrzać do 180 stopni.  Przygotować formę o średnicy 18-20 cm. 
Ser, cukier i mąkę wymieszać mikserem.  Dodać po jednym jajku, cały czas mieszając.  Dodać wanilię, wymieszać.  Odłożyć około 100 g masy. Do pozostałej części dodać pure z dyni i przyprawę do dyni.  Do przygotowanej formy wylać około 3/4 masy dyniowej.  Następnie wlać odłożoną masę serową.  Na wierzch wlać pozostałą część masy dyniowej.  Nożem zrobić wzorki (mi się to nie udało).  Sernik wstawić do piekarnika i piec 20 minut.  Zmniejszyć temperaturę do 150 stopni i piec kolejnych 40 minut, aż sernik będzie upieczony.  Wystudzić przy uchylonych drzwiach piekarnika.   Wyjąć z piekarnika i wstawić do lodówki na kilka godzin, lub całą noc.  Podawać z sosem toffi.




Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.