Zup z dyni robiłam już kilkanaście.  Ta przypomina mi trochę tę z pieczoną dynią.  Dziękuję Ani za przepis, bo bardzo nam posmakowała.
Składniki:
- cała mała dynia (najlepiej hokkaido)
 
- średnia cebula
 
- 2 ząbki czosnku
 
- puszka mleka kokosowego
 
- oliwa
 
- sól
 
- pieprz
 
- curry
 
 Wykonanie:
 Dynię obieramy i kroimy w kostkę.  Cebulę siekamy i podsmażamy na oliwie. Dodajemy na chwilę dynię i przez chwilę razem smażymy.  Dolewamy wody tyle, aby zakryła dynię.  Gotujemy przez około 20 minut, aż dynia będzie miękka.  Dodajemy mleczko kokosowe, miksujemy całość, doprawiamy do smaku.
 
 
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.