Czy jest lepsze śniadanie weekendowe? Naszym zdaniem chyba nie. Tym razem wersja wypasiona. Placuszki podane z sosem karmelowym. A co tam, trochę kalorii nie zaszkodzi. Wzorowałam się na tym przepisie.
Składniki:
- 500 ml jogurtu
- 300 g pure z dyni
- 1 jajko
- 1 ½ łyżeczki wanilii
- 300 g mąki
- 60 g cukru
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 2 ½ łyżeczki przyprawy do dyni
- ½ łyżeczki soli
- 1 szklanka orzechów
Wykonanie:
Wszystkie składniki (poza orzechami) wymieszać w misce. Nakładać po 2 łyżki ciasta na rozgrzaną patelnię z odrobiną oleju. Smażyć z każdej strony na złoty kolor. Podawać z sosem klonowym, syropem z agawy lub sosem karmelowym, posypane uprażonymi orzechami.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.