Czy jest lepsze śniadanie weekendowe?  Naszym zdaniem chyba nie.  Tym razem wersja wypasiona.  Placuszki podane z sosem karmelowym.  A co tam, trochę kalorii nie zaszkodzi.  Wzorowałam się na tym przepisie.
Składniki:
- 500 ml jogurtu
 
- 300 g pure z dyni
 
- 1 jajko
 
- 1 ½ łyżeczki wanilii
 
- 300 g mąki
 
- 60 g cukru
 
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
 
- 2 ½ łyżeczki przyprawy do dyni
 
- ½ łyżeczki soli
 
- 1 szklanka orzechów
 
Wykonanie:
Wszystkie składniki (poza orzechami) wymieszać w misce.   Nakładać po 2 łyżki ciasta na rozgrzaną patelnię z odrobiną oleju.  Smażyć z każdej strony na złoty kolor.  Podawać z sosem klonowym, syropem z agawy lub sosem karmelowym, posypane uprażonymi orzechami.
 
 
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.