Składniki:
- 300 g mąki pełnoziarnistej (+ ew 50 – 80)
 - 60 g cukru
 - 2 łyżeczki przyprawy do dyni
 - ½ łyżeczki soli
 - 2 łyżeczki proszku do pieczenia
 - 150 ml mleka sojowego
 - 2 łyżeczki soku z cytryny
 - 150 g pure dyniowego
 
Wykonanie:
Rozgrzać piekarnik do 220 stopni.  W misce wymieszać mąkę, cukier, przyprawy, sól i proszek.   W drugiej wymieszać mleko i sok z cytryny.  Odstawić, aż mleko się lekko zetnie.  Następnie dodać pure dyniowe.  Przelać do suchych składników.  Wymieszać i szybko zagnieść ciasto.  Rozwałkować i pokroić na 8 kawałków.  Piec przez 12-15 minut.


Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.