Składniki:
- 1 spód do pizzy np ten
 - kilka łyżek sosu pomidorowego (np z tego przepisu)
 - pół dyni butternut, lub innej o dość zwięzłym miąższu
 - szczypta soli
 - odrobina oliwy
 - kilka listków szałwii
 - ser kozi
 
Wykonanie:
Dynię obieramy i kroimy w kostkę.  Kładziemy na blaszce, skrapiamy oliwą, solimy i pieczemy przez około 15 - 20 minut w 180 stopniach. 
Na przygotowany spód od pizzy rozsmarowujemy sos pomidorowy.  Wykładamy upieczoną dynię i listki szałwii.  Kładziemy kozi ser.  Pieczemy w piekarniku (najlepiej na kamieniu) w temperaturze 230 - 250 stopni przez 8 - 15 minut.



Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.